Το Ισραήλ θα περιθάλψει τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες σε ισραηλινά νοσοκομεία

0
22

ΑΠΕ

Ο πρέσβης του Ισραήλ στο Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι το εβραϊκό κράτος θα δεχτεί και θα περιθάλψει 20 Ουκρανούς στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του επτάμενου πολέμου με τις ρωσικές δυνάμεις.

«Το Ισραήλ θα λάβει για νοσηλεία 20 Ουκρανούς στρατιώτες που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια του πολέμου», ανέφερε ο Μάικλ Μπρόντσκι στο Twitter.

«Οι δύο πρώτοι θα φτάσουν στο Ισραήλ σήμερα και θα λάβουν θεραπεία στο νοσοκομείο Τελ Χασόμερ» κοντά στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ο διπλωμάτης που βρίσκεται στο Κίεβο από τον Ιούλιο του 2021.

«Η θεραπεία περιλαμβάνει προσθετικά μέλη και αποκατάσταση», τόνισε.

Μια ιατρική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο στρατιώτες βρίσκονται καθ’ οδόν για το Ισραήλ και μια εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ουκρανίας στο Τελ Αβίβ είπε ότι οι πρώτοι ασθενείς αναμένεται να φτάσουν «σύντομα».

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, το Ισραήλ, το οποίο τηρεί μια προσεκτική θέση, κρατώντας προνομιακούς δεσμούς με τις δύο χώρες, απέφυγε να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, αλλά έστειλε αμυντικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων κρανών και γιλέκων, αλεξίσφαιρα.

Και το νοσοκομείο Σεμπά Τελ Χασόμερ λειτούργησε ένα κινητό νοσοκομείο στην Ουκρανία για έξι εβδομάδες.

Οι δεσμοί με τη Μόσχα θεωρούνται κρίσιμοι για τη διατήρηση της ικανότητας του Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, όπου η Μόσχα είναι παρούσα για να υποστηρίξει το συριακό καθεστώς. Το Ισραήλ στοχεύει κυρίως ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν, τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του. Επιπλέον, το Ισραήλ έχει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης πως τον έχει «σοκάρει» το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν έστειλε συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στη χώρα του. Ο Ζελένσκι υπενθύμισε πως είχε ζητήσει τέτοια οπλικά συστήματα λίγο καιρό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία, στα τέλη Φεβρουαρίου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σύστημα Σιδηρούς Θόλος, που χρησιμοποιείται συχνά για την αναχαίτιση πυραύλων και ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία έχουν φτάσει στο Ισραήλ, δραπετεύοντας από τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι προσπάθειες Ρώσων που δικαιούνται ισραηλινή υπηκοότητα για να ενταχθούν στο εβραϊκό κράτος επιταχύνονται επί του παρόντος μετά τη μερική επιστράτευση εφέδρων που διέταξε την Τετάρτη ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο του πολέμου του εναντίον της Ουκρανίας.

Πηγή: thepresident.gr