Τηλεδιάσκεψη Ν.Παππά και Γ.Τσίπρα, με μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

0
33
ΑΠΕ

Τηλεδιάσκεψη με μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) είχαν σήμερα, ο τομεάρχης Οικονομίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας και άλλα αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων για ρευστότητα, καθώς και ο τρόπος αξιοποίησης των εργαλείων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού από τις τράπεζες, το – υπό διαβούλευση – πτωχευτικό δίκαιο που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά και η πορεία υλοποίησης του σχεδίου Ηρακλής και η λειτουργία των servicers.

«Είναι απολύτως αναγκαία, αλλά και κρίσιμη για την οικονομία, η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η άρση του αποκλεισμού τους από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας είναι επιβεβλημένη, τόσο από τις συνθήκες, όσο και από το ρόλο που οφείλει να υπηρετεί το τραπεζικό σύστημα. Όπως επιβεβλημένη είναι η αξιοποίηση κάθε άλλου διαθέσιμου πόρου, όπως των 37 δισ. ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες από την ΕΚΤ για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας – σκοπός όμως ο οποίος δεν υλοποιείται», δήλωσαν μετά το πέρας της συνάντησης ο Ν. Παππάς και ο Γ. Τσίπρας. «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, κάθε ηθελημένη ή αθέλητη συστράτευση με την κυβερνητική στρατηγική για ‘ανοσία της αγέλης’ στην οικονομία, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους» τόνισαν.

Για θέμα του νέου πτωχευτικού, οι κ.κ. Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας, υπογράμμισαν επίσης ότι «ο σχεδιασμός Μητσοτάκη οδηγεί χιλιάδες δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, σε αιφνίδιο θάνατο. Η άρση προστασίας της α’ κατοικίας που θα φέρει καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών, πρέπει να αποτραπεί. Γύρω από αυτόν τον στόχο πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο».

Πηγή: thepresident.gr