Τη διοίκηση της επιχείρησης IRINI ανέλαβε η Ιταλία από την Ελλάδα

0
31
EUROKINISSI

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων διοικητή εν πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI από τον αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο στον Ιταλό υποναύαρχο Στέφανο Φρουμέντο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη ναυτική βάση Τάραντα της Ιταλίας, παρουσία του Ιταλού διοικητή της επιχείρησης ναυάρχου Φάμπιο Αγκοστίνι.

Ο αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος εκτέλεσε καθήκοντα διοικητή εν Πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI τους τελευταίους έξι μήνες, με πλοία έδρας διοικητή αρχικά τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ και στη συνέχεια τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ, υποστηριζόμενος από το εν πλω Επιτελείο της επιχείρησης (FHQ), το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται από 14 Έλληνες επιτελείς.

Την ίδια ημέρα ο αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Μάγκος παρέλαβε καθήκοντα επιτελάρχη στο στρατηγείο της επιχείρησης IRINI στην Ρώμη από τον Στρατηγό Φίλιπο Κουαλιάτο, και προβλέπεται να παραλάβει καθήκοντα διοικητή εν Πλω (COM FHQ) μετά από 6 μήνες, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ τιμήθηκε για την εξαιρετική απόδοσή της ως πλοίο διοίκησης εν πλω της δύναμης από τον Ιταλό διοικητή της επιχείρησης ναύαρχο Φάμπιο Αγκοστίνι, ο οποίος απένειμε στο πλήρωμά της μετάλλια της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ.

Πηγή: thepresident.gr