Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα «69 Ημέρες Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία»

0
23

ΑΠΕ

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει, ο πόλεμος να τερματιστεί. Φτάνει πια τόσα θύματα και τόσες καταστροφές», είπε, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσακντζή.

Η εκδήλωση, με θέμα: «69 ημέρες Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ρωσική εισβολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία,την Ουκρανοελληνική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις “Επίκεντρο”.

«Οι έλληνες πρόσφυγες που έφυγαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στην Μαριούπολη στην πόλη της Παναγίας Οδηγήτριας που τόσο χρόνια μας φύλαγε. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι να χτίσουμε ξανά την πόλη μας να αναστηλώσουμε τα καταστραμμένα κτίρια της ελληνικής κοινότητας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Προτσένκο – Πιτσακντζή.

Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., Νικόλας Σεβαστάκης, καθηγητής Α.Π.Θ., συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας, Πέτρος Στάγκος, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., κ.α. και εκ μέρους της Ουκρανοελληνικής Κοινότητας η η Άννα Οχριμένκο και η Αλεξάνδρα Τσούμπα.

Πηγή: thepresident.gr