Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία πρέπει να λάβει το ισχυρό μήνυμα στα σύνορα του Έβρου

0
16

Eurokinissi

Η Τουρκία πρέπει να λάβει το ισχυρό μήνυμα που έστειλε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου με τους 27 πρέσβεις των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, της Βρετανίας και της Ελβετίας, δήλωσε ο υπουργός, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινής επίσκεψης τους στο τμήμα του φράχτη που βρίσκεται στα σύνορα του Έβρου, στον Πόρο των Φερών.

“Η σημερινή συνάντηση με τους πρέσβεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία, έχει στεφθεί από επιτυχία και στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη, ενότητας και αποφασιστικότητας στην προστασία, στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Αυτό το μήνυμα είναι ισχυρό, είναι μήνυμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και πιστεύω πρέπει να το λάβει η Τουρκία”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη περπάτησε κατά μήκος του φράχτη και χαιρέτισε τους άντρες της δύναμης που έχει αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων.

Στη συνέχεια ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης ενημέρωσε τον υπουργό και τους πρέσβεις για την πορεία κατασκευής του φράχτη κατά μήκος της μεθορίου του Έβρου.

Πηγή: thepresident.gr