Θ.Βασιλακόπουλος για Γυμνάσια και Δημοτικά: Δεν γίνεται να ανοίξουν όλα στην κορύφωση της πανδημίας

0
8
ΑΠΕ

«Δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα στην κορύφωση της πανδημίας», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολιάζοντας την είδηση ότι δεν θα υπάρξει απόφαση για επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών στα θρανία τους πριν από το Πάσχα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα πιλοτικά κάποιες δραστηριότητες ως μηχανισμός για να μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

Για τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την έναρξη της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Λύκεια από την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το άνοιγμα των Λυκείων είναι μια τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη και κυρίως για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών. Εξήγησε ότι η προετοιμασία για της πανελλήνιες για τους πολύ φτωχούς γίνεται μέσα στα Λύκεια, σε πιο μεσαία στρώματα γίνεται με ενισχυτική διδασκαλία στα φροντιστήρια που είναι επίσης κλειστά, ενώ τα ανώτερα οικονομικά στρώματα συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια τους.

Πρόσθεσε επίσης, ότι αρκετοί μαθητές έχουν κρατήσει απουσίες για μελέτη μετά το Πάσχα, άρα το ρίσκο είναι πολύ μικρό.

Αναφερόμενος στα δυο self test που θα γίνονται υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείου είπε ότι η χώρα μας ακολούθησε το δοκιμασμένο και πετυχημένο παράδειγμα της Βρετανίας. Εάν γίνονταν περισσότερα τεστ δεν θα προσέφεραν μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ αν γίνονταν λιγότερα από ίδιο ίσως να χανόταν και κάποιο κρούσμα.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι με τα μαζικά self test προφανώς τα κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα και πρόσθεσε πως ίσως με αυτό τον τρόπο να φοβηθούν οι πολίτες και να προσέχουν παραπάνω.

Τέλος, τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, καθώς ήδη οι νέοι συγκεντρώνονται σε υπαίθριους χώρους συχνά χωρίς μάσκες, μετατρέποντας τις πλατείες σε υπαίθρια μπαρ.

Πηγή: thepresident.gr