Η Ιστορία Πίσω από την Απαγόρευση του Παιχνιδιού The Guy Game και οι Νομικές Επιπλοκές του
Μια ιστορία που προκαλεί αίσθηση έρχεται στο φως και έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα, καθώς ένα παιχνίδι στην κονσόλα Playstation 2 έχει κριθεί παράνομο. Πρόκειται για το The Guy Game, ένα trivia παιχνίδι που προκάλεσε σάλο με τον τρόπο που αλληλεπιδρούσε με τους παίκτες. Στην ουσία, όσοι συμμετείχαν έπρεπε να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις για να αποκαλύψουν μια γυμνή γυναίκα, αν και μόνο αν ολοκλήρωναν το παιχνίδι με επιτυχία.

Το παιχνίδι, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2004, έχει γίνει θέμα συζήτησης εξαιτίας της διαδικασίας δημιουργίας του. Ουσιαστικά, πολλά από τα πλάνα του είχαν γυριστεί σε ένα πάρτι στο South Padre Island του Τέξας, όπου το συνεργείο πλησίαζε γυναίκες, επιβεβαίωνε τις ταυτότητές τους και τους έκανε μια ερώτηση. Αν οι γυναίκες απαντούσαν σωστά, τους δόθηκε ένα μικρό χρηματικό ποσό, αλλιώς έπρεπε να «αποκαλύψουν το στήθος τους», σύμφωνα με νομικά έγγραφα.

Η κατάσταση πήρε δραματική τροπή μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, όταν ένας παίκτης αναγνώρισε τη συγγενή του στα πλάνα — η αδερφή του, που ήταν μόλις 17 ετών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η ανώνυμη «Jane Doe» υπέβαλε μήνυση το 2005 κατά της Topheavy Studios, επικαλούμενη ότι δεν είχε φτάσει στην απαιτούμενη ηλικία για να συμμετάσχει στο γύρισμα και διατείνονταν ότι είχε παραπλανήσει τους παραγωγούς σχετικά με την ηλικία της.

Η Jane Doe δικαίωσε τη θέση της και κατάφερε να κερδίσει τη δίκη. Ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι αποσύρθηκε προσωρινά από την αγορά, καθώς κρίθηκε ότι περιείχε πορνογραφία με ανηλίκους. Μετά τη δικαστική απόφαση, η Topheavy φέρεται να δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπο του παιχνιδιού, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσίαση του παιχνιδιού δεν ήταν κατάλληλη για το κοινό του gaming, αν και αυτή η δήλωση αργότερα διαγράφηκε.

Πηγή: newsbomb.gr