Η Επανάσταση της Επικοινωνίας Μέσω Διαυγών Ονείρων
Για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο άτομα κατάφεραν να επικοινωνήσουν επιτυχώς στα όνειρά τους, επιτεύχθηκε μέσω της ερευνητικής ομάδας του REMspace. Το διαυγές όνειρο, που ορίζεται ως η κατάσταση όπου το άτομο συνειδητοποιεί ότι ονειρεύεται ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στον κόσμο του ονείρου, αποτέλεσε την βάση της πειραματικής διαδικασίας.

Οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν στα σπίτια τους καθώς οι εγκεφαλικές τους δραστηριότητες και άλλα στοιχεία παρακολουθούνταν από μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή εξ αποστάσεως. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, όταν ο πρώτος συμμετέχων εισήλθε σε διαυγές όνειρο, ο διακομιστής του έστειλε την τυχαία λέξη “Remmyo” μέσω ακουστικών. Ο συμμετέχων επανέλαβε τη λέξη στο όνειρό του, και η αντίδρασή του καταγράφηκε για μελλοντική ανάλυση.

Αφού ο πρώτος συμμετέχων ολοκλήρωσε την επικοινωνία, οι άλλοι συμμετέχοντες που μπήκαν σε διαυγές όνειρο οκτώ λεπτά αργότερα, έλαβαν το μήνυμα και το επιβεβαίωσαν μετά την αφύπνισή τους, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη «συνομιλία» που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ κατά τη διάρκεια των ονείρων.

Η ερευνά του REMspace κατέδειξε ότι ο ύπνος REM θα μπορούσε να είναι η επόμενη επαναστατική εξέλιξη στην επιστήμη, διανοίγοντας νέες διαστάσεις επικοινωνίας και εξερεύνησης για την ανθρωπότητα. Η εταιρεία πιστεύει ότι ο ύπνος REM προσφέρει μοναδικές δυνατότητες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βιώσουν καταστάσεις πέρα από τους περιορισμούς της φυσικής πραγματικότητας.

Μετά την πρώτη αυτή επιτυχία, οι ερευνητές συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για τη βελτίωση της τεχνολογίας τους, στοχεύοντας σε πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα. Έχουν ήδη αναφερθεί ότι άλλα δύο άτομα κατάφεραν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω των ονείρων τους, αποτέλεσμα που ήρθε έπειτα από πέντε χρόνια σκληρής έρευνας και τεχνικής ανάπτυξης.

Πηγή: newsbomb.gr