Διασκέδαση και Ευθύνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Οι Πειρατές της Πίτσας
Φανταστείτε να ήσασταν εγκλωβισμένοι στο διάστημα! Η Suni Williams και ο Butch Wilmore, δύο Αμερικανοί αστροναύτες, διαπίστωσαν την ανάγκη να βρουν τρόπους διασκέδασης όταν εγκλωβίστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Ιούνιο, εξαιτίας του ότι το διαστημόπλοιο Boeing Starliner κρίθηκε μη ασφαλές για την επιστροφή τους. Παρόλο που αρχικά περίμεναν να παραμείνουν εκεί για οκτώ ημέρες, η επιστροφή τους έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2025 με μια κάψουλα SpaceX Dragon.

Εν μέσω των επιστημονικών τους υποχρεώσεων, οι δύο αστροναύτες βρήκαν χρόνο να διασκεδάσουν. Στο μαγειρείο του ISS, μέσα στη μονάδα Unity, φτιάξανε πίτσα ντυμένοι ως πειρατές, με τη βοήθεια των συναδέλφων τους αστροναυτών Jeanette Epps και Tracy C. Dyson, οι οποίοι βοήθησαν να σταθεροποιηθούν τα υλικά με ταινία και velcro, προκειμένου να μην πετάξουν μακριά στο περιβάλλον της μικροβαρύτητας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 19 Σεπτεμβρίου, η Suni Williams γιόρτασε τα γενέθλιά της κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας Μίλα Σαν Πειρατής. Ancak, από τις 22 Σεπτεμβρίου, η Williams ανέλαβε περισσότερες ευθύνες, καθώς έγινε διοικητής του διαστημικού σταθμού. Σε μια τελετή αλλαγής διοίκησης, ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλογκ Κονονένκο παρέδωσε την ηγεσία της Αποστολής 71 της ISS στη Williams, με τη NASA να ανακοινώνει ότι η αποστολή Expedition 72 είναι πλέον επίσημα σε εξέλιξη.

Η Williams, που έφτασε στον σταθμό μαζί με τον Μπουτς Γουίλμορ, θα συνεχίσει να ηγείται των επιχειρήσεων μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν αυτή και ο Γουίλμορ θα επιστρέψουν στη Γη με τα μέλη του Crew-9 της SpaceX. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η Γουίλιαμς έχει προγραμματίσει τη προετοιμασία του εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης για την άφιξη του Crew-9, ενώ ο Γουίλμορ ερευνά την υφή ορισμένων ουσιών που θα μπορούσε να συμβάλει σε εξελίξεις στους τομείς των φαρμάκων, των τροφίμων και της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πηγή: newsbomb.gr