Τα «RED ARROWS» της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα

0
23
Στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος των διεθνών δραστηριοτήτων που συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, φιλοξενείται το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (Royal Air Force – RAF) «RED ARROWS» από την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114 ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, όπου θα ολοκληρώσει την άσκηση προετοιμασίας του με την επωνυμία SPRINGHAWK, εν όψει της διεξαγωγής επίσημων επιδείξεων, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΕΘΑ/STR

Το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (Royal Air Force – RAF) «RED ARROWS» φιλοξενεί για άλλη μια χρονιά η 114 Πτέρυγα Μάχης (114 ΠΜ) στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, προκειμένου να ολοκληρώσει την άσκησηπροετοιμασίας του με την επωνυμία SPRINGHAWK, εν όψει της διεξαγωγής επίσημων επιδείξεων.

Ειδικότερα, στην 114 ΠΜ φιλοξενούνται 11 αεροσκάφη BAE Systems Hawk T1 και 100 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων χειριστές, μηχανικοί αεροσκαφών καθώς και λοιπό προσωπικό υποστήριξης εδάφους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΕΘΑ/STR

Σημειώνεται ότι οι πιλότοι των «RED ARRRROWS» διαθέτουν προηγούμενη πτητική εμπειρία άνω των 1500 ωρών πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας όπως Tornado, Typhoon και Harrier.

Η άσκηση SPRINGHAWK θα διαρκέσει 5 εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, και η χώρα μας έχει επιλεγεί για τη διεξαγωγή της καθόσον παρέχει στα «RED ARROWS» τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εστιασμένη εξάσκηση υπό σταθερές, ήπιες και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε αντίθεση με αυτές που επικρατούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΕΘΑ/STR

Πηγή: thepresident.gr