Τα ηχηρά μηνύματα του Πρωθυπουργού και η στρατηγική ήττα του κ. Τσίπρα στη Βουλή

0
36
EUROKINISSI

Σε «μπούμερανγκ» για τον Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αστυνομική βία. Ο Πρωθυπουργός με έγγραφα και επιχειρήματα αποδόμησε το αφήγημα της αστυνομοκρατίας και τους αυταρχικού κράτους, που έστησε, το επιτελείο της Κουμουνδούρου, εκμεταλλευόμενο, τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, τα οποία και υποδαύλισε με τη γνωστή αριστερή προπαγάνδα και μαεστρία.

Στην πραγματικότητα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει από τα …αποδυτήρια, πριν πάει καν στη Βουλή για την Ώρα του Πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης, σε έναν ιδιαίτερα προνομιακό χώρο για τη ΝΔ που κατά παράδοση δεν …παίζεται.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ακόμη και ψηφοφόροι της αριστεράς, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, αναφορικά με τα ζητήματα της ασφάλειας.

Του Κ.Πασίση

Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπαιξε με όρους «σκληρού ροκ», αλλά προτίμησε έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε και πάλι …δεύτερος.

Στη χθεσινή παρέμβαση του ο Πρωθυπουργός συνειδητά δεν έριξε λάδι στη φωτιά  για να μην υπάρξει περαιτέρω διχασμός και όξυνση του πολιτικού κλίματος, που είναι βούτυρο στο ψωμί όσων απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση ως Πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη απ όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας,  τώρα και στο παρελθόν και αυτό έχει ιδιαίτερη σημειολογική αξία για το ήθος της νέας διακυβέρνησης.

Παράλληλα, όμως, έστειλε και ένα αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν τα θλιβερά γεγονότα παλαιότερων ετών.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, το σχέδιο Τσίπρα ήταν να δημιουργηθεί στη χώρα ένα κλίμα γενικευμένης  αναταραχής και εξέγερσης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, για να βγει την …επομένη μέρα και να καταγγείλει την κυβέρνηση για ανικανότητα, καθιστώντας τη υπεύθυνη για το …χάος.

Αυτό ακριβώς το σχέδιο έκανε «φύλλο και φτερό»  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν διάβασε  εκθέσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική αυθαιρεσία και ποια κυβέρνηση υλοποίησε τις περισσότερες από τις προτάσεις του.

Επιπλέον ζήτησε από  τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να πει σε ποια χώρα της Ευρώπης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε πορείες και διαδηλώσεις εν μέσω κορωνοιού, χωρίς να λάβει απάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας «τρέμει» το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να περάσει χωρίς σοβαρά φθορά το κάβο της πανδημίας, γιατί σε αυτή την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει  ελπίδα επανόδου στην Εξουσία.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά ήταν προβλέψιμος. Ο πολιτικός λόγος του ήταν διχαστικός και πολωτικός και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τη λέξη κατηγορώ δεκαεπτά φορές, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: thepresident.gr