Τ.Θεοδωρικάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε φερέφωνα ενός εσμού ψεμάτων και συκοφαντιών

0
20

ΑΠΕ

Ψέματα και αθλιότητες που είναι γραμμένα στα υπόγεια της Κουμουνδούρου χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τα όσα ανέφερε για την υπόθεση της λεγόμενης Greek Mafia, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του, για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Είστε φερέφωνα ενός εσμού ψεμάτων και συκοφαντιών τα οποία έχουν πάρει τον δρόμο της ελληνικής Δικαιοσύνης [..] Θα πάω μέχρι το τέλος την αθλιότητα την οποία κάποιοι ξεκίνησαν και δεν πρόκειται να την αφήσω, διότι η αλήθεια είναι πολύ ισχυρή» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στον κ. Μάρκου που ρώτησε τον υπουργό εάν, ούτε και σήμερα, μετά από 18 ημέρες, ενημερώθηκε για την «Greek Mafia και για ποια στελέχη το γραφείου σας, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σας, και της ΕΛ.ΑΣ. συνομιλούν μαζί της». Αναφερόμενος μάλιστα σε δημοσιεύματα των εφημερίδων Βήμα, Καθημερινή, Documento και ΕφΣυν, ο κ. Μάρκου είπε ότι αναδεικνύεται η «νοσηρή κατάντια», όχι μόνο από κάποιους επίορκους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, αλλά και από «συνεργάτες σας και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου». Όσο για την υπόθεση Greek Mafia, είπε πως «ξέρουμε όλοι πλέον ότι ο φάκελος εστάλη τον Δεκέμβριο του 2018 στη Δικαιοσύνη. Και ότι γνωρίζουμε ότι υπό τη δική σας, της Νέας Δημοκρατίας, ευθύνη, η ΕΛΑΣ επικαλέστηκε φόρτο εργασίας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Μάρκου «παραμύθι»: «Ο λόγος που αθωώθηκε όλη η ελληνική μαφία, την οποία είχε μαγνητοφωνήσει η ΕΥΠ, το διάστημα 2015-17, είναι ότι επί ένα ολόκληρο εξάμηνο δεν είχε πάρει άδεια από την αντίστοιχη εισαγγελική αρχή, με αποτέλεσμα το υλικό να είναι παράνομο και να μην μπορεί να αξιολογηθεί από το δικαστήριο. Σας παραπέμπω στην αγόρευση του κυρίου εισαγγελέα. Αυτό το έκανε ο Θεοδωρικάκος και η Νέα Δημοκρατία ή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε να μου απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση;» ρώτησε ο κ. Θεοδωρικάκος τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισήμανε ότι «όταν υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία αφορούσαν όλα όσα αναφέρετε, τα έστειλα στη νέα διοίκηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για έλεγχο και στον εισαγγελέα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το έκανε αυτό».

«Ό,τι έχει σχέση με μυθεύματα ψέματα και συκοφαντίες που αφορούν δήθεν συνεργάτες ή το γραφείο μου, οτιδήποτε τέτοιο, πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Και κάθε ένας που θα επανέρχεται σε αυτό το θέμα θα πηγαίνει στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Είναι κρίμα να παρασύρεστε -επειδή με το θέμα της ασφάλειας έχετε πάρει διαζύγιο όταν ήσασταν κυβέρνηση- να λέτε τέτοιες αθλιότητες γιατί σε δύο ή τρεις μήνες θα έχουμε εκλογές και κάποια αντιπολιτευτική και συκοφαντική σκόνη θέλετε να σηκώσετε, μήπως πείσετε κανένα σοβαρό άνθρωπο να σας ψηφίσει. Δεν έχετε τύχη», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: thepresident.gr