Τ.Ερντογάν: Θα στηρίξουμε επενδύσεις και εξαγωγές με χαμηλά επιτόκια

0
115

ΑΠΕ

Δεν θα ζήσουμε σε έναν κύκλο συναλλαγματικής ισοτιμίας-πληθωρισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να εμποδιστούν οι επενδύσεις και η παραγωγή και δεν θα επιτρέψουμε την αποσταθεροποιήση της ανάπτυξης, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνοντας ότι τα επιτόκια θα μειωθούν μέχρι 5%.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα  ζήσει σε έναν κύκλο συναλλαγματικής ισοτιμίας-πληθωρισμού.

“Οι βασικοί δείκτες της Τουρκίας στην οικονομία είναι πολύ ισχυροί. Κάποιοι προσπαθούν να την κάνουν να φαίνεται αδύναμη. Σε καλή κατάσταση είναι και τα οικονομικά μας δεδομένα. Η χώρα μας έφτασε στο σημείο να σπάσει τον φαύλο κύκλο, δεν υπάρχει γυρισμός”, είπε.

“θέλουμε να αυξήσουν τη δύναμή τους στις επενδύσεις και μετά αυτός ο επενδυτής να μπει πολύ πιο δυνατά στον αγώνα στις διεθνείς εξαγωγές”, είπε προσθέτοντας: θα στηρίξουμε επενδύσεις και εξαγωγές με χαμηλά επιτόκια. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ  καλή θέση στις εξαγωγές.

Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις ο κ. Ερντογάν ανάφερε πως στόχος της Τουρκίας είναι να ξεκινήσει την πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya από τον Ιανουάριο του 2023, μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών.

Πηγή: thepresident.gr