ΣΥΡΙΖΑ: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί

0
62

ΑΠΕ

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά τα στοιχεία για παρακολούθηση υπουργού από την ΕΥΠ και τα ψέματα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του απαντώντας στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά «με την παρακολούθηση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ».

«Μέχρι προχθές είμασταν συκοφάντες και έπρεπε να ντρεπόμαστε. Σήμερα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο ο στόχος 5046c της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά “ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό”», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως υποστηρίζει: «πρόκειται για την πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός των κ.κ. Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη. Τελευταία γραμμή άμυνας, ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν. Η υποτιθέμενη απόδειξη ότι δεν έχει σχέση είναι ο γνωστός τρόπος που αντέδρασε. Όχι ο τρόπος που επί τέσσερις μήνες κρύβεται πίσω από το απόρρητο, παρανομεί και συγκαλύπτει, ούτε ο τρόπος που διάλεξε προχθές να αποδράσει από τη Βουλή χωρίς να δώσει απαντήσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία ο κ. Οικονόμου σήμερα, μαζί με τη παραδοχή της εκτροπής θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα όμως έχει το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή του με νουθεσίες για το πατριωτικό καλό και την πορεία προόδου που δεν θα ανακοπεί. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

Πηγή: thepresident.gr