ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ανακληθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ

0
34

Την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, “που πλήττει αδικαιολόγητα παιδιά, γονείς και εργαζόμενους ήδη αντιμέτωπους με τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας” ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τις αναπλ. τομεάρχες Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Θεανώ Φωτίου και Μερόπη Τζούφη αντίστοιχα.

“Όταν τα δημοτικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε τάξεις έως και 28 παιδιών, σύμφωνα με πρόσφατο νομοθέτημα της ΝΔ εν μέσω πανδημίας, αφού θεωρείται δεδομένο ότι σε αυτές τις ηλικίες ο ιός δεν είναι απειλητικός, γιατί πρέπει να κλείσουν τα ΚΔΑΠ που σύμφωνα με την ΚΥΑ ίδρυσης και λειτουργίας τους μπορούν να φιλοξενούν σε κάθε τμήμα έως 15 παιδιά;” ερωτούν οι βουλευτές. Σημειώνουν δε, ότι “η λανθασμένη απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ προστίθεται:

– στις αλλοπρόσαλλες και νομικά έωλες ενέργειες της κυβέρνησης για να καταβάλει στα ΚΔΑΠ από το ΕΣΠΑ το ποσό των vouchers.

– στον αποκλεισμό, φέτος, από τα vouchers για ΚΔΑΠ, 65.000 παιδιών με πλήρεις φακέλους, λόγω έλλειψης επαρκών πόρων στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «εναρμόνιση επαγγελματικής με οικογενειακή ζωή», όταν η κυβέρνηση μπορούσε λόγω ειδικών κανονισμών της Ε.Ε. εξαιτίας της πανδημίας, να προσθέσει το επιπλέον ποσό που χρειαζόταν από 100% πόρους ΕΣΠΑ.

– στην παράνομη και καταχρηστική πρακτική δήμων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση, να εκχωρούν σε ιδιωτικά ΚΔΑΠ τη λειτουργία των δημοτικών τους ΚΔΑΠ, μαζί με της αξία των vouchers”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους δύο υπουργούς, αν σκοπεύουν να ανακαλέσουν την απόφαση αναστολής λειτουργίας των ΚΔΑΠ και αν θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΠΑμεΑ, και γενικά όλες οι δομές παροχής υπηρεσιών σε παιδιά, να είναι ασφαλείς για την υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους και των εργαζόμενων.

Πηγή: thepresident.gr