ΣΥΡΙΖΑ: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την κυβέρνηση το ακαταδίωκτο

0
41

Ως την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις κυβερνητικές αμαρτίες χαρακτηρίζει το ακαταδίωκτο με δήλωσή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη:

Τα μέλη των τριών επιτροπών που γνωμοδοτούν για τη διαχείριση της πανδημίας –μεταξύ αυτών και η επιτροπή λοιμωξιολόγων, καθώς και γενικοί γραμματείς υπουργείων– θα έχουν στο εξής το ακαταδίωκτο για τη γνώμη ή ψήφο τους κατά την άσκηση των εν λόγω καθηκόντων τους. Ούτε καν θα εξετάζονται ως μάρτυρες.

Η κυβερνητική αυτή μεθόδευση έρχεται λίγες μέρες αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Αυτά αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση επιβάλλει τη γνώμη της στους ειδικούς και ακολούθως κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις τους, που είναι καθ’ υπαγόρευση.

Η κυβερνητική αυτή μεθόδευση έρχεται λίγες μέρες πριν την εκ του προχείρου άρση των περιορισμών, τη στιγμή που το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη, με το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη σε ρόλο αμέριμνου παρατηρητή.

Στην κυβέρνηση έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Προσμένουν ένα θαύμα. Προς το παρόν νίπτουν τας χείρας τους, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για το μαρτύριο δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που σηκώνουν το σταυρό τους μόνοι τους.

Η κυβέρνηση πρόδωσε τις προσπάθειες των πολιτών, που εδώ κι έναν και πλέον χρόνο υπομένουν τις απώλειες στην καθημερινότητά τους, στην εργασία τους, στις σχέσεις τους, στους ανθρώπους τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βαλθεί να τρελάνει τον κόσμο με τις μεθοδεύσεις και τις απάτες της. Έχει καταφέρει να καταστήσει την πανδημία και την υγειονομική κρίση στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Δεν την παίρνει πια να κοροϊδεύει άλλο τον ελληνικό λαό.

Πηγή: thepresident.gr