Συρία: Οι προσπάθειες αναζήτησης επιζώντων κοντεύουν να τελειώσουν

0
17

ΑΠΕ

Οι επιχειρήσεις έρευνας για την ανέρευση περισσότερων επιζώντων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων κοντεύουν να τελειώσουν στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, οκτώ ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της προπερασμένης Δευτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα τα Λευκά Κράνη, η οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται εκεί.

Η επιχείρηση έρευνας “κοντεύει να φτάσει στο τέλος της. Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν άλλοι (επιζώντες), αλλά προσπαθούμε να κάνουμε τους τελευταίους ελέγχους μας σε όλα τα μέρη”, δήλωσε ο Ράιντ αλ Σάλεχ, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης των Λευκών Κρανών που διεξήγαγε τις μεγάλες επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσα περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Η οργάνωση, η οποία έχει διασώστες σε όλη την περιοχή όπου ολόκληρες γειτονιές και χωριά ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό, σημείωσε ότι τα μέλη της συλλέγουν επίσης τα ονόματα αγνοουμένων στον θύλακα, όπου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που είχε δώσει η ίδια στη δημοσιότητα, οι νεκροί ανέρχονται σε 2.274, ενώ οι τραυματίες σε χιλιάδες.

Πηγή: thepresident.gr