Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 32 κιλά καπνού

0
41

Συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στο Ρέθυμνο με τους αστυνομικούς να κατάσχουν περισσότερα από 32 κιλά καπνού.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ΤΑΕ και της ασφάλειας Ρεθύμνης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης κατά τον χρόνο τον οποίο είχαν προς πώληση καπνό ναργιλέ, βάρους δεκαεπτά κιλών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έρευνα σε περιοχή του Δήμου Χανίων, όπου οι ημεδαποί διατηρούσαν αποθηκευτικό χώρο ,κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον ογδόντα τρείς συσκευασίες καπνού ναργιλέ συνολικού βάρους 15 κιλών και 250 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι ποσότητες που κατασχέθηκαν απεστάλησαν στο Τελωνείο Ρεθύμνου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Πηγή: thepresident.gr