Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή

0
29

Eurokinissi

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κ. Μακρή στο υπουργείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Ο αρχιεπίσκοπος, όπως γνωστοποιείται, αναφέρθηκε στο έργο της Πολιτείας και στη βοήθεια που προσφέρει στην τακτοποίηση διάφορων εκκρεμοτήτων που αφορούν την Εκκλησία (εκκλησιαστική περιουσία, οργανικές θέσεις κληρικών κά).

Η κ. Μακρή, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή του στην καλλιέργεια ενός «γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας» και επαίνεσε το σπουδαίο, όπως είπε, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι. Αρχιεπισκοπής κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και της πρόσφατης οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, γίνεται γνωστό πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την ευκαιρία της παρουσίας της υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, ο αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο. Όπως σημειώνεται, ο Ιγνάτιος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον αρχιεπίσκοπο για την κ. Μακρή, η οποία κατάγεται από την εκκλησιαστική επαρχία του, και η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή και τόνισε τη δική του θετική συνδρομή στην επικοινωνία με την Εκκλησία σε θέματα αρμοδιότητας της.

Η επίσκεψη της υφυπουργού ολοκληρώθηκε με τις πατρικές ευχές του Ιερώνυμου για καλή συνέχεια στο έργο της, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: thepresident.gr