Συνάντηση Γ.Βαρουφάκη με φορείς του πολιτισμού

0
30
ΑΠΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία φορέων του Πολιτισμού αναφορικά με το ζήτημα της μετατροπής των δημόσιων – κρατικών Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου «με δοτό και διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο», είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΜέΡΑ25 «στρέφεται πάντα με ευαισθησία και ακρόαση στο χώρο του Πολιτισμού, συσπειρώνοντας γύρω του πολλούς από τους εργαζόμενους των Τεχνών».

Στη συνάντηση με τους φορείς παρέστησαν, εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη και Κρίτων Αρσένης, ενώ από τη συνεργάτιδά του Ελένη Σπετσιώτη εκπροσωπήθηκε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Τη συνάντηση διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του ΜέΡΑ25 και συντόνισε ο Νίκος Καναρέλης, εικαστικός και συντονιστής του εν λόγω τομέα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από την πλευρά των εκπροσώπων φορέων έλαβαν το λόγο θεσμικοί εκπρόσωποι, αλλά και απλά μέλη ΔΣ συλλόγων, «που θέλησαν να εκφράσουν την έντονη ανησυχία και την αγανάκτησή τους για τις αλλεπάλληλες αυθαιρεσίες και επικίνδυνες πρωτοβουλίες της παρούσας κυβέρνησης στο χώρο του Πολιτισμού». Για άλλη μια φορά, προστίθεται στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση κινούμενη με τρόπο ηγεμονικό πληγώνει βαθιά τον Πολιτισμό και ανατρέπει δοκιμασμένα και επιτυχημένα καθεστώτα δεκαετιών, που διασφαλίζουν την ύπαρξη των εθνικών θησαυρών».

Την κατάσταση αυτή εξέθεσαν με σαφήνεια και ενάργεια οι Δέδες Λιώνης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Γιάννης Βερροιόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Νίκος Τότσιος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟ, Γιάννης Θεοχάρης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Κατερίνα Σπανού, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟ, Δήμητρα Αντωνίου, γραμματέας του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Στάθης Γκότσης, γεν. γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, Αργυρώ Καραμπερίδη, οργ. γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Κέρκυρα Χαρχάλου, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσαν, ήταν ο πρόσφατος νόμος «που επιτρέπει στα αριστουργήματα των Μουσείων να περνούν σε ένα ακραίο καθεστώς δανεισμού σε ξένους χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις για 50 ολόκληρα χρόνια!».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25, από όσα εκτενώς συζητήθηκαν στη συνάντηση αυτή, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του «θα καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις και τροπολογίες, ώστε να υποχρεώσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να κατακρεουργεί, όπως πράττει καθημερινά με σύστημα, κάθε έννοια κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».

Πηγή: thepresident.gr