Συνάντηση Δ.Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

0
29

EUROKINISSI

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Tiny Kox, που βρίσκεται στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Δέσποινα Χατζηβασιλείου – Τσοβίλη και ο διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του προέδρου, Sergey Κhrychikov. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής και αναπληρωματικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, συζητήθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία και γενικότερα οι διεθνείς εξελίξεις.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε «στην 100χρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ και την αξιοποίηση της πλούσιας πείρας του στη μελέτη των εξελίξεων. Μίλησε για τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τη Ρωσία, που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, έθεσε τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, τις συνέπειες σε βάρος των λαών, τον κίνδυνο γενίκευσης των πολεμικών συγκρούσεων».

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ιδεολογική – πολιτική διαπάλη επιβάλλεται να βασίζεται σε αρχές και καυτηρίασε τον αντικομμουνισμό και την ανιστόρητη εξίσωση του ναζισμού, τον οποίο πλήρωσαν ακριβά οι λαοί της Ευρώπης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον σοσιαλισμό».

Τέλος, έθεσε το πρόβλημα «της απαγόρευσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και τις διώξεις των κομμουνιστών σε κράτη – μέλη της ΕΕ».

Πηγή: thepresident.gr