Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΝ στο 24ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στις ΗΠΑ

0
79

Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης συμμετείχε στο 24ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το συμπόσιο διεξήχθη από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αρχηγών, αλλά και των εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών επί θεμάτων ναυτικής ισχύος και θαλάσσιας ασφάλειας.

Συνολικά, σσυμμετείχαν 103 εθνικές αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, ενώ το κεντρικό θέμα του ήταν «Η ισχύς εν τη ενώσει». Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν δύο κύριες θεματικές ενότητες με αντικείμενα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη διεθνή ασφάλεια.

Επιπλέον, έλαβαν χώρα επιμέρους φόρουμ με ειδικές θεματικές ενότητες «Η Θαλάσσια Ισχύς κατά την εποχή της Πληροφορίας» και «Η Θαλάσσια Ασφάλεια επί τη βάσει κανόνων».

Το συμπόσιο έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό ΓΕΝ να πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του άλλων χωρών.

Στο περιθώριο του συμποσίου, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου, καθώς και με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Πηγή: thepresident.gr