Φώτης Ζησιμόπουλος Ιστορική Νίκη στο Σπάρταθλον και Κοινωνική Προσφορά
Τη νίκη του στο Σπάρταθλον κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Αυτό το κατόρθωμα είναι μοναδικό στην ιστορία του υπερμαραθωνίου, το οποίο καλύπτει μια διαδρομή 245 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Ακρόπολη της Αθήνας και τερματίζοντας στη Σπάρτη. Ο Φώτης, προερχόμενος από το Αγρίνιο, μπόρεσε και πάλι να δείξει την εξαιρετική του αντοχή και δύναμη, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με χρόνο 20:18:44, μια επίδοση που κατατάσσεται δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του θεσμού, λίγο πίσω από το ρεκόρ του πέρυσι (19:55:09). Με τη νίκη αυτή, ισοφάρισε το παλιό ρεκόρ του Γιάννη Κούρου, αλλά έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να το πετύχει σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες.

Επιπλέον, ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι πρεσβευτής του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan, «Μικροί Ήρωες», με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωση παιδιών από όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 62.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί από τις πρωτοβουλίες του προγράμματος, που προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη μάθηση και την ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, ο υπερμαραθωνοδρόμος συμμετέχει ενεργά και στο πρόγραμμα «Stoiximan Wheels of Change», το οποίο παρέχει την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν σε σημαντικά δρομικά γεγονότα σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα, συμμετείχε ως εθελοντής συνοδός Ατόμων με Αναπηρία στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σχετικά με την κοινωνική ένταξη και την ισότητα στον αθλητισμό.

Με την αθλητική του πορεία, ο Φώτης Ζησιμόπουλος εμπνέει διάφορους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους, να επιδιώκουν τα όνειρά τους και να ξεπερνούν τα εμπόδια που συναντούν.

Πηγή: newsbomb.gr