Στην ενίσχυση συνεργασίας Θεσσαλονίκης – Τιράνων αναφέρθηκε ο Κ.Ζέρβας

0
86

ΑΠΕ

Η ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, οι συνέργειες μεταξύ των πόλεων και η ανταλλαγή καλών πρακτικών βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στα Τίρανα.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης απηύθυνε χαιρετισμό στο φόρουμ αναζήτησης και εύρεσης εργασίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και ευκαιριών καριέρας Syn+Ergasia, το οποίο οργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία σε συνεργασία με τον Δήμο Τιράνων και την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δυναμική παρουσία επιχειρήσεων από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη στα Τίρανα και συνολικά στην Αλβανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δουλεύουν σκληρά, για να φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ευρώπη.

Στην τοποθέτησή του, εξάλλου, μίλησε για τις κοινές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι πόλεις της Θεσσαλονίκης και των Τιράνων, αλλά και για τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Ζέρβας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Τιράνων Εριόν Βελιάι. Οι δύο δήμαρχοι μίλησαν για σειρά ζητημάτων που αφορούν την αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν σύγχρονες προκλήσεις, όπως η ραγδαία αστικοποίηση, ενώ συζήτησαν για συνεργασίες σε ένα ευρύ πεδίο με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας, της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Εριόν Βελιάι ξενάγησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε σημεία ενδιαφέροντος στα Τίρανα, μεταξύ των οποίων στο κέντρο ψηφιακών δεξιοτήτων που έχει δημιουργηθεί για παιδιά. Ο κ. Ζέρβας αντίστοιχα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον ομόλογό του των Τιράνων τις δράσεις που αναπτύσσονται στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Cisco. Προσκάλεσε τον δήμαρχο Τιράνων να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο, οπότε προγραμματίζεται να οργανωθεί Διεθνές Συνέδριο Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πηγή: thepresident.gr