Στη Στεμνίτσα Αρκαδίας το μεγαλύτερο ύψος βροχής του τριημέρου

0
66

Η ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα κατά το τριήμερο 16-18 Ιουνίου είχε ως κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους μεγάλης διάρκειας και ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουνίου και τις καταιγίδες σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώθηκαν και χαλαζοπτώσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι η κακοκαιρία έπληξε το σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση λίγες περιοχές στην Κρήτη.

Με βάση τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής του τριημέρου καταγράφηκε στη Στέμνιτσα Αρκαδίας και ήταν 104 χιλιοστά. Ακολουθούν η Σέττα Εύβοιας με ύψος βροχής 93 χιλιοστά, η Ζαγορά Πηλίου (89 χιλιοστά), το Επταπύργιο Θεσσαλονίκης (87 χιλιοστά) και το Μέτσοβο (86 χιλιοστά).

Σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με έμφαση στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στη Θράκη είναι πιθανό οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: thepresident.gr