Στη Σόφια αύριο ο Κ.Σκρέκας για την υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή ασφάλεια

0
12

ΑΠΕ

Στην υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή ασφάλεια, τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την πράσινη μετάβαση που πραγματοποιείται αύριο στη Σόφια θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Kiril Petkov, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών, Assen Vassilev, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Zorana Mihajlović, η γενική διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ditte Julle Jőrgenson, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Alexander Nikolov, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Virgil Daniel Popescu, ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Parviz Shahbazov, o υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Herman Halushchenko, ο υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Kreshnik Bekteshi και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Alparsan Bayraktar.

Ο κ. Σκρέκας θα συνοδεύεται από τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστα Ξιφαρά, τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γιώργο Ιωάννου και τον διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του ΑΔΜΗΕ, Γιάννη Καμπούρη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο των χωρών που συμμετέχουν στην υπουργική συνάντηση, η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των περιφερειακών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα συναλλαγών φυσικού αερίου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και τα οφέλη από τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Πηγή: thepresident.gr