Στέγη στο «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» για 12 ασυνόδευτα παιδιά

0
168
ΑΠΕ

Δώδεκα ασυνόδευτα παιδιά από διαφορετικές χώρες έχουν βρει καταφύγιο στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για εννέα κορίτσια, από 11 μέχρι 17 ετών, και τρία αγόρια (6-12 ετών) τα οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, «έχουν πέσει θύματα trafficking, έχουν γνωρίσει τη βαρβαρότητα της αστεγίας και της παραμέλησης, βίωσαν την αδυναμία του γονέα τους να τα φροντίσει ή είναι αναγκασμένα να περιμένουν την οικογενειακή επανένωση».

«Όλα τα ασυνόδευτα παιδιά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχουν να αφηγηθούν δύσκολες ιστορίες, όπως αυτή του Α. που σε ηλικία 12 ετών διαχωρίστηκε από τους γονείς του και βρέθηκε μόνος σε καταυλισμό προσφύγων ή της 16χρονης Ε., η οποία χρειάστηκε ιατρική υποστήριξη ενώ περίμενε να επανενωθεί με τη μητέρα της σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Τα ανήλικα, με καταγωγή από το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Κονγκό, τη Σομαλία και το Βιετνάμ, φιλοξενούνται από τον περασμένο Ιούνιο στη δομή της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων μέσω του προγράμματος «Διάπλους» που στοχεύει να συνδράμει στην κάλυψη της έλλειψης θέσεων ασφαλούς φιλοξενίας. Χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση», τμήμα του EEA and Norway Grants 2014 – 2021, υπό την αιγίδα της Human Rights 360 και της ΣΟΛ-Growe και προβλέπει συνολικά 77 θέσεις στη Βόρεια Ελλάδα που αφορούν φιλοξενία σε διαμερίσματα για ευάλωτες γυναίκες και ασυνόδευτους ανήλικους που διαμένουν σε Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zone), καθώς και φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων στο «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Πηγή: thepresident.gr