Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών οι αποδόσεις των ομολόγων

0
101

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών.

Μετά από τη σημαντική αποκλιμάκωση που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει στο μέτωπο της πανδημίας η μετάλλαξη Δέλτα, οι τιμές των κρατικών τίτλων στην ευρωζώνη διατηρούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι μηνών.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ καθώς στην ευρωζώνη μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων έχει πλέον απομακρυνθεί.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,12% του 10ετούς στο 0,63% και του 15ετούς στο 0,766%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε 0,64% από 0,66% την Παρασκευή έναντι -0,41% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,05% από 1,06%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1811 δολ. από το επίπεδο των 1,1779 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1787 δολ.

Πηγή: thepresident.gr