Στ.Πέτσας: Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της

0
41

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλους τους συμμάχους της, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε ιστορικό βήμα το ότι κατατέθηκαν στη Βουλή οι Συμφωνίες με Ιταλία κι Αίγυπτο, «γιατί μεγαλώνει η Ελλάδα».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ασκώντας την προεδρία της Ε.Ε., η Γερμανία έχει περισσότερους λόγους να προσπαθεί να έχει παρέμβαση στα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν παρέμβαση στην ατζέντα της αυτό το εξάμηνο, κι ένα από αυτά είναι η στάση της Τουρκίας που παραμένει προκλητική.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ατυχήματος, το βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο κάποιος είναι ψύχραιμος και αποφασισμένος.

Στόχος μας είναι η οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών της περιοχής, έχουμε αποδείξει ότι η εποχή των δισταγμών έχει τελειώσει, είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «Παρών» στη Συμφωνία με την Αίγυπτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για υποκρισία, καθώς με την Αίγυπτο «διαπραγματευόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση», και παράλληλα, δύο μήνες πριν, «ο κ. Τσίπρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έλεγε ότι έπρεπε άμεσα να προχωρήσουμε σε τμηματική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο».

Αναφορικά με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως υπήρχαν εκτιμήσεις για πάνω από 500 κρούσματα ημερησίως, κάτι που δεν έγινε.

Πηγή: thepresident.gr