Στ.Πέτσας: Ανασχηματισμός θα γίνει όταν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός

0
47

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες ημέρες δήλωσε κατηγορηματικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha o υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία τις τελευταίες ημέρες και ώρες. «Θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός το πότε θα γίνει… Είναι προνόμιό του, δεν είναι κάτι που ανακοινώνεται, όταν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει, θα γίνει» διευκρίνισε.

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κ. Πέτσας και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Έχουμε ορίζοντα τετραετίας. Έχουμε ξεκινήσει τη μείωση φόρων και εισφορών ώστε να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη» διαβεβαίωσε.

Για το γεγονός ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα καταβληθούν σταδιακά, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «υπάρχουν πεπερασμένες οικονομικές δυνατότητες» και ότι εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησε στην οικονομία ο κορωνοϊός «έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εξωτερικές προκλήσεις και να εφοδιάζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με όλα τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους».

«Εχθρός είναι ο εφησυχασμός, η χαλάρωση κυρίως, δεν είναι τόσο τα εισαγόμενα κρούσματα. Ανοιγοκλείνουμε τη στρόφιγγα και ελέγχουμε τις ροές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Για αυτό παίρνουμε το μέτρο της μάσκας καθώς ο κορωνοϊός μας υπενθυμίζει ότι είναι εδώ».

Για τη μάσκα στις εκκλησίες ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο το εξετάζουν οι ειδικοί, περιμένουμε τις εισηγήσεις τους, προς το παρόν υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα στις εκκλησίες».

«Ας θυμηθούμε τι λέγαμε το Πάσχα, αυτό το Πάσχα είναι αλλιώς. Και αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Ας προσέχουμε» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Για το ζήτημα του «διαλόγου» τέλος με την Τουρκία, τον οποίο επικαλείται η τουρκική πλευρά ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση στην ένταση με την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Να μην παίζουμε με τις λέξεις και ας προσέχουν όλοι τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Μιλάμε για τις διερευνητικές επαφές που γίνονταν πολλά χρόνια… Εμείς είμαστε εδώ με βάση το Διεθνές Δίκαιο για να ξαναπιάσουμε το νήμα εκεί που το αφήσανε το 2016» .

Πηγή: thepresident.gr