Σπ.Λιβανός: Να αναδειχθεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας βασικός πυλώνας της οικονομίας

0
34
ΑΠΕ

Να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας την οικονομίας, είναι η προτεραιότητα του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,5».

Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός, στόχος του είναι η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, την προσπάθεια για Brain Gain και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που συνδέουν την ψηφιακή γεωργία και τους νέους, κάνοντάς την πιο ελκυστική και αποδοτική.

Μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση συγκριτικά στοιχεία με χώρες ανάλογου πληθυσμού, όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο.

Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι στόχος είναι να παίρνουν χρήματα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Μιλώντας για τη στήριξη που έχει λάβει ο αγροτικός κόσμος, υπογράμμισε ότι έχουν εγκριθεί 426 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ μέχρι σήμερα εξ αυτών έχουν εκταμιευθεί περί τα 270 εκατ. ευρώ.

Χαρακτήρισε «αστεία» τα σενάρια περί της αντιπολίτευσης περί προοδευτικής διακυβέρνησης, με τον κ. Λιβανό να σημειώνει πως «σήμερα, για πρώτη φορά υπάρχει στην Ελλάδα μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση που αλλάζει τα πάντα και στην πολιτική και στην οικονομία, ενισχύοντας τους θεσμούς και προωθώντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που μεταξύ των άλλων διορθώνουν και τα κακώς κείμενα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου αλλά ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά και τις διερευνητικές επαφές που πρόκειται να ξεκινήσουν, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό βήμα ουσιαστικά και συμβολικά, το γεγονός της επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια στο Ιόνιο, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά από το 1947 που επεκτείνεται η ελληνική επικράτεια.

Πηγή: thepresident.gr