Σκάφη με… κυβερνήτες σκύλους άνοιξαν πανιά στην Κέρκυρα

0
19

Ένας διαφορετικός αγώνας ιστιοπλοΐας με κυβερνήτες… σκύλους και πλήρωμα ανθρώπους διεξήχθη στην Κέρκυρα την Κυριακή (13/9). Διοργανωτής του «Woof Race» ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (ΙΟΚ), που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη να δοθεί βοήθεια στα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν πως η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σκύλων ήταν πρώην αδέσποτα, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και την φιλοζωία των ανθρώπων που είναι κοντά στον αθλητισμό και τη φύση.

«Η θάλασσα μπορεί να μας σκληραίνει το δέρμα και τα χέρια όμως μας «μαλακώνει» την καρδιά και περισσεύουμε σε αγάπη» ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας.

Συνολικά στον «Woof Race» συμμετείχαν 25 σκάφη, αλλά οι χνουδωτοί κυβερνήτες που φορούσαν ειδικά για εκείνους ραμμένες μπαντάνες ήταν 17. Το μήνυμα που αναγραφόταν στις μπαντάνες των «Skippers» ανέφερε: «Η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια».

Υποχρεωτικό πλήρωμα ανά σκάφος ήταν ένας σκύλος και δύο άνθρωποι. Οι κατηγορίες συμμετοχής χωρίστηκαν ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου (mini-medium-large) και όχι ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους.

Το παράβολο συμμετοχής ανά σκάφος είχε οριστεί στα 20 ευρώ και τα έσοδα διατέθηκαν στο φιλοζωικό σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ- THE ARK». Οι συμμετέχοντες προέβησαν και σε δωρεές πέραν από το παράβολο συμμετοχής.

Μετά τον τερματισμό των σκαφών ακολούθησε απονομή επάθλων των νικητών στον Όμιλο, μια ευγενική χορηγία του petshop «Ιωάννης Βάρθης».

Ο ΙΟΚ απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για τα αδέσποτα, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και λύση στο θέμα των εγκαταλελειμμένων ζώων της Ελλάδας.

Πηγή: thepresident.gr