Σε θετικό κλίμα η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

0
44
ΑΠΕ

Συμφωνία επί των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή επευτέχθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αν. υπουργού Νίκου Παπαθανάση, του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδη και του προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ, Δ. Μουλιάτου.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Αττικής και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Μελάς και ο διευθυντής της διεύθυνσης λαϊκών αγορών της περιφέρειας Χάρης Πασβαντίδης.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να συμφωνήσουμε και να δούμε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου που θα προτείνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περάσουν οι λαϊκές αγορές σε μία νέα εποχή.

Είμαι ευτυχής που υπήρξε πολύ θετικό κλίμα και ταύτιση απόψεων ως προς τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσω και τη διαβούλευση με όλους τους υπόλοιπους φορείς και να είμαστε σύντομα έτοιμοι προς την έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Η σημερινή μας συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όπως διαπιστώθηκε από την παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου, υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που είχαν γίνει από τις Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών και κυρίως από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Μουλιάτο.

Είναι ανάγκη και προτεραιότητα να διασφαλιστεί πως οι λαϊκές αγορές θα προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε χαμηλές τιμές, σε συνθήκες απόλυτης νομιμότητας και διαφάνειας και φαίνεται πως το νομοσχέδιο, αυτό το κατοχυρώνει».

Τέλος, ο κ. Μουλιάτος επισήμανε:

«Από την αρχή της συνεργασίας μας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας, είχαμε θέσει επιτακτικά την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη μέρα για τον κλάδο των λαϊκών αγορών κατόπιν συμφωνίας του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση, του γενικού γραμματέα, κ. Πάνου Σταμπουλίδη και του περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πλέον πραγματικότητα. Ευελπιστούμε ότι οι λαϊκές αγορές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουν μορφή για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας. Ευχαριστώ πολύ όσους προανέφερα, για όλο αυτό το έργο που έχει γίνει».

Πηγή: thepresident.gr