Σε Σάμο, Κω και Ρόδο ο Χ.Στυλιανίδης για τον συντονισμό φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

0
84

ΑΠΕ

Σε Σάμο, Κω και Ρόδο μεταβαίνει, από σήμερα Παρασκευή 20 Μαϊου έβς την Κυριακή 22 Μαϊπυ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου σε τρία νησιά υψηλής επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στυλιανίδης θα επισκεφθεί το Ηραίο Σάμου, όπου πραγματοποιούνται εκτενείς καθαρισμοί κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και των αρμόδιων τοπικών Αρχών, ενώ θα συμμετάσχει και στην τελετή παράδοσης δύο πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικές ομάδες του νησιού από αδελφοποιημένο δήμο της Γερμανίας.

Στη συνέχεια, στην Κω, ο υπουργός θα παραστεί σε άσκηση προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού στην περιοχή Ζιά. Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη άσκηση είχε διοργανωθεί πριν από λίγες ημέρες και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ προγραμματίζονται και άλλες σε διάφορα σημεία της χώρας και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Επιπλέον, στη Ρόδο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους φορείς του νησιού, ενώ και στα τρία νησιά που θα επισκεφθεί, ο κ. Στυλιανίδης, θα έχει την ευκαιρία να μεταβεί στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Σημειώνεται, ότι αυτές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας και ενίσχυσης της ετοιμότητας που προωθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Τον υπουργό θα συνοδεύουν ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Πηγή: thepresident.gr