Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Eurogroup

0
64
ΑΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, θα αποτιμήσουν τη μακροοικονομική κατάσταση, παρουσία της Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν.

«Με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την οικονομική πολιτική στην ΕΕ, την ευρωζώνη και στις ΗΠΑ. Θα εξετάσουμε τις κοινές μας προσπάθειες να πατάξουμε την πανδημία και να επαναφέρουμε τις οικονομίες μας στην ανάκαμψη», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, προσερχόμενος στο Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε ότι σήμερα το πρωί συναντήθηκε με την Τζάνετ Γιέλεν, με την οποία συζήτησαν για τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο G20 στη Βενετία σχετικά με τη φορολογία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ο Π.Τζεντιλόνι είπε ότι ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την απόφαση να παγώσει το σχέδιο για τον λεγόμενο ψηφιακό φόρο έως ότου επιτευχθεί αυτή η ιστορική συμφωνία. Συζήτησαν, επίσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τον εμβολιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο Π. Τζεντιλόνι.

Εξάλλου, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, θα συζητήσουν για τη δημοσιονομική πολιτική της ευρωζώνης φέτος και στη συνέχεια η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα παρουσιάσει την προπαρασκευαστική εργασία της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ.

Πηγή: thepresident.gr