Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή στον δήμο Πατρέων ελέω των έντονων καιρικών φαινομένων

0
29
ΑΠΕ

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού θα βρίσκονται, όπως ανακοινώθηκε, από αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου έως και μεθαύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμο, άμεση ήταν η παρέμβαση των εργαζομένων του τμήματος Πρασίνου του, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πρώτη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το σημερινό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Πάτρα, με αποτέλεσμα να πέσουν δένδρα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί, στα σημεία, όπου, σύμφωνα με τον δήμο, είναι απαραίτητη η χρήση μηχανημάτων και οχημάτων, όπως τα γερανοφόρα.

Στον Πύργο

Όσον αφορά στην πόλη του Πύργου, πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τον δήμο, από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημιές σε επιχειρήσεις, σπίτια, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τον δήμο Πύργου, εκτός από τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, υπήρξε παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, για την μεταφορά ηλικιωμένου που ζει μόνος, στο νοσοκομείο, αφού λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης, δεν είχε την παροχή οξυγόνου που χρειαζόταν από το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί. Επίσης, μία οικογένεια μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο, καθώς το σπίτι της υπέστη σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο.

Πηγή: thepresident.gr