Σ.Ζαχαράκη: Στόχος μας η βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης

0
54

ΑΠΕ

Το μέλλον της τουριστικής εκπαίδευσης τέθηκε επι τάπητος σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο φόρουμ των Δελφών, με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, να δηλώνει ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η εκπαίδευση που προσφέρει το υπουργείο στο εν λόγω πεδίο.

Μάλιστα, η κυρία Ζαχαράκη στάθηκε σε δύο γεγονότα που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε την τεχνική βοήθεια μισού εκατομμυρίου ευρώ από την ΕΕ και την έναρξη διυπουργικής που στόχο έχει την σύνδεση των τουριστικών σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς.

Παράλληλα, μέσα από το έργο του ταμείου ανάκαμψης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων ύψους 47 εκατ. ευρώ, 20.000 άνεργοι και εποχικά εργαζόμενοι θα λάβουν δημόσια τουριστική εκπαίδευση αντίστοιχη των προσδοκιών των φοιτητών που επιλέγουν το δημόσιο σύστημα, όπως τονίστηκε. Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι 5.000 δικαιούχοι κάθε φορά σε 4 χρονικές ενότητες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή: thepresident.gr