Σ.Λαβρόφ: “Πληροφοριακή τρομοκρατία” οι πληροφορίες για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

0
145

ΑΠΕ

Το να συζητηθούν οι απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα ήταν ενδιαφέρον αλλά δεν υποκαθιστά τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Χωρίς καμία πρόοδο στις τελευταίες, οι συζητήσεις στον ΟΑΣΕ δεν θα είχαν νόημα, δήλωσε ο Λαβρόφ έπειτα από μια συνάντηση στη Μόσχα με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας Ζμπίγκνιεφ Ράου, ο οποίος προεδρεύει του ΟΑΣΕ.

Ο Σ. Λαβρόφ είπε ακόμη πως η Ρωσία θα συνεχίσει το διάλογό της με τη Δύση για θέματα ασφαλείας και πως είναι έτοιμη για ξεχωριστές συνομιλίες σχετικά με τους πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ απέρριψε επίσης ως “πληροφοριακή τρομοκρατία” πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ είπε πως ο ΟΑΣΕ θέλει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα συνομιλιών προκειμένου να αποτρέπονται κρίσεις όπως αυτή στην Ουκρανία και ζήτησε να διεξαχθεί περαιτέρω διάλογος για την αντιπαράθεση.

“Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ανεπίσημη πλατφόρμα για ανοικτή πολιτική συζήτηση ανάμεσα στις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ, η οποία θα επιτρέψει τη συζήτηση μηχανισμών που θα σταματούν κρίσεις όπως η παρούσα”, είπε ο Ζμπίγκνιεφ Ράου.

Πηγή: thepresident.gr