Ρώσοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στη Γάζα

0
33

Ρώσοι υπήκοοι συγκαταλέγονται στα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στη Γάζα, σύμφωνα με τη ρωσική αποστολή στη Δυτική Όχθη.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο οδοντίατρος Τζαμάλ Χασουάν, η σύζυγος και ο γιος του, όπως έγραψε στο Twitter η αποστολή.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αλεπάλληλα αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με στόχο τρία ανώτερα στελέχη της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, 13 άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Ρεπορτάζ από την παλαιστινιακή πλευρά αναφέρουν ότι ο οδοντίατρος ζούσε με την οικογένειά του στο διπλανό σπίτι με εκείνο του παλαιστίνιου ενόπλου ο οποίος σκοτώθηκε.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ είπε ότι σχετικά με τους θανάτους γυναικόπαιδων εξετάζονται οι πληροφορίες.

Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Τορ Γουένσλαντ, χαρακτήρισε “απαράδεκτους” τους θανάτους αμάχων.

“Καλώ όλες τις εμπλέκόμενες πλευρές να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κλιμάκωση. Παραμένω απολύτως δεσμευμένος με όλες τις πλευρές σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια ευρύτερη σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες για όλους”, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, ισλαμιστικό κίνημα που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών στελεχών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς. Τους κατονόμασε ως Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέα του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας· Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου και διοικητή των Ταξιαρχιών στον βόρειο τομέα του θύλακα· και Τάρεκ Εζεντίν, εκ των «επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης» του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την οποία συντόνιζε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: thepresident.gr