Ρωσία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας

0
37

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα ρωσικό εργοστάσιο πυρίτιδας, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, με έναν τοπικό αξιωματούχο να σπεύδει να αποκλείσει την πιθανότητα ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Ταμπόφ, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τμήματα της νότιας και δυτικής Ρωσίας βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά από μια σειρά επιθέσεων — για τις οποίες η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία — ιδιαίτερα σε στόχους που σχετίζονται με τον πόλεμο, όπως προμήθειες καυσίμων και αποθήκες όπλων.

Η Ουκρανία δεν σχολιάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της.

Ο Μαξίμ Γεγκόροφ, περιφερειακός κυβερνήτης του Ταμπόφ, δήλωσε ωστόσο ότι το σημερινό συμβάν προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος.

“Η αιτία της πυρκαγιάς είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Δυστυχώς, υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Όλη η απαραίτητη βοήθεια θα παρασχεθεί στα θύματα”, δήλωσε ο Γεγκόροφ στο Telegram.

Η φωτιά κατασβέστηκε και το εργοστάσιο πλέον λειτουργεί κανονικά, είπε.

Πηγή: thepresident.gr