Πυροσβεστική: Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτίρια από την σεισμική δόνηση στην Αταλάντη

0
20

Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτίρια έπειτα από τη σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι 101 χλμ ΒΔ της Αθήνας και 13 χλμ ΝΔ της Αταλάντης, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. Διευκρινίζεται ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ότι εντοπίστηκαν ρωγμές σε λίγα κτίρια, ως επί το πλείστον παλαιά και ακατοίκητα, κυρίως στο χωριό Έξαρχος.

Σημειώνεται, ότι σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά. Παράλληλα, μετά τη σεισμική δόνηση, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: thepresident.gr