Πολωνία: Συνελήφθη Ρώσος πολίτης ύποπτος για διενέργεια κατασκοπείας

0
41

Unsplashed

Η Πολωνία συνέλαβε έναν Ρώσο πολίτη με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος του πολωνού υπουργού αρμόδιου για τον Συντονισμό των Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών που ανήκαν κάποτε στην σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης, είναι τεταμένες εδώ και καιρό, αλλά η εισβολή στην Ουκρανία έχει αυξήσει την καχυποψία για τις προθέσεις της Μόσχας.

Ο εν λόγω Ρώσος πολίτης διαμένει στην Πολωνία 18 χρόνια και είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συνελήφθη στις 6 Απριλίου και προφυλακίστηκε για διάστημα τριών μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας, αποδεικνύουν ότι ο άνδρας, λάμβανε εντολές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, συνέλεγε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Τον Μάρτιο, η Πολωνία είχε απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες που εργάζονταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και η Μόσχα απάντησε απελαύνοντας αυτόν τον μήνα 45 Πολωνούς διπλωμάτες.

Πηγή: thepresident.gr