Ο Μίμης Πλέσσας: Ένας Άγιος της Ελληνικής Μουσικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς
Αν η αγιωσύνη είναι αποτέλεσμα της εκδήλωσης αγάπης και στοργής προς τους συνανθρώπους μας, τότε ο Μίμης Πλέσσας μπορεί να θεωρηθεί μία από τις σημαντικότερες μορφές του Ελληνικού Μουσικού Πολιτισμού. Η ψυχή του ήταν γεμάτη Ελλάδα, και αυτό αποτυπωνόταν σε κάθε του έργο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ήθους και προσφοράς του είναι όταν, τον Μάιο του 1984, αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρότασή μου για να συμπεριληφθεί στα Ιδρυτικά μέλη του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ. Θυμάμαι τη στιγμή που συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο CARAVEL, συνοδευόμενος από δύο φίλους του για να υπογράψει την κάρτα Ιδρυτικού Μέλους. Δήλωσε ότι θεωρεί τιμή του να συμμετάσχει, τονίζοντας τη σημασία του Σωματείου για την Ελλάδα και την τέχνη.

Η αφοσίωσή του στη μουσική και οι αμέτρητες διακρίσεις του είναι αναμφισβήτητες. Θυμάμαι τις σεμνές του αντιδράσεις κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, όπου κάθε του λέξη ήταν αφιέρωμα στους συνεργάτες και τους ανθρώπους γύρω του. Στις ομιλίες του, στο Πανεπιστήμιο INDIANAPOLIS, η αγάπη και η υποστήριξή του για τις τέχνες και τις επιστήμες ήταν πάντα παρούσες.

Στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ, τον Οκτώβριο του 2016, ο Μίμης Πλέσσας έπαιξε πιάνο και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, αποδεικνύοντας ότι η μουσική του συνέχει να είναι αθάνατη.

Η μνήμη του θα στέκει για πάντα ζωντανή, καθώς η μουσική του και τα τραγούδια του θα απαλύνουν τις ψυχές των Ελλήνων, όπου κι αν βρίσκονται. Κλείνω ευλαβικά το γόνυ μου στη μνήμη αυτού του σπουδαίου ανθρώπου, που υπηρέτησε με σεβασμό τον σκοπό της τέχνης και του πολιτισμού. Πηγή: newsbomb.gr