Νέες Δημιουργικές Προτάσεις για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην Επόμενη Θεατρική Σεζόν
Σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος της σεζόν 2024 – 2025. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Νίκος Διαμαντής. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραστάσεις και δράσεις σε όλες τις σκηνές του θεάτρου και σε εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Μώραλης, κατά την ομιλία του, επισήμανε τη σταθερά ανοδική πορεία του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στον πολιτισμό της πόλης. Αναφέρθηκε επίσης στην αυξημένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τη λειτουργία του θεάτρου τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τη σημασία των δράσεων που θα επεκταθούν εκτός του θεάτρου, με στόχο όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού, Γιάννης Χατζηαλέξης, μίλησε για τη σημασία των εργαστηρίων που απευθύνονται σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και την ανάγκη στήριξής τους.

Ο Νίκος Διαμαντής αναφέρθηκε στο θέατρο ως ένα “μικρό Εθνικό Θέατρο”, τονίζοντας την επιθυμία να δώσουν φωνή στους πολίτες και στη νέα γενιά. Επίσης, μίλησε για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου ως έναν ανοιχτό οργανισμό με στόχο να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό.

Πηγή: newsbomb.gr