Μεγάλη Επιστροφή στη Σκηνή για Πέμη Ζούνη και Σταύρο Ζαλμά σε Μια Ανεπανάληπτη Παράσταση
H Πέμη Ζούνη και ο Σταύρος Ζαλμάς επιστρέφουν στο θεατρικό σανίδι, μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας σε διάφορα έργα. Η νέα τους παράσταση βασίζεται σε ένα μνημειώδες έργο, το οποίο έχει ερμηνευτεί παλιότερα από τις εμβληματικές μορφές του θεάτρου, Λαμπέτη και Κατράκη. Η σκηνοθέτις Βάνα Πεφάνη αναλαμβάνει τη σύγχρονη εκδοχή του έργου στο ανακαινισμένο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η παράσταση, που φέρει τον τίτλο “Φθινοπωρινή Ιστορία”, δημιουργήθηκε από τον Αλεξέι Αρμπούζωφ το 1975. Σε αυτό το έργο, οι ήρωες Ροντιόν και Λύντια προσπαθούν να σπάσουν τα τείχη που έχουν κτίσει γύρω τους. Η ιστορία τους πραγματεύεται τη συνάντηση δύο ανθρώπων σε ένα θεραπευτήριο στη Ρίγα, δεν είναι νέοι, αλλά αντίθετα αναδεικνύει την πραγματικότητα της ηλικίας και των επιθυμιών τους.

Ο μεταφραστής του έργου, Ερρίκος Μπελιές, αναφέρει ότι η προσέγγιση του Αρμπούζωφ περιλαμβάνει χιούμορ και ενσυναίσθηση, εξετάζοντας την ανθρώπινη κατάσταση με μια δόση σκληρότητας. Οι θεατές καλούνται να αναλογιστούν τις προσδοκίες και τις πραγματικότητες που φέρνει η ωρίμανση, ενώ η σκηνοθέτις προσκαλεί το κοινό να αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα στην ιστορία.

Η παράσταση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 από τις 11 Νοεμβρίου 2024, στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, Κυψέλης 54, Αθήνα. Προπολήσεις και πληροφορίες για τα εισητήρια διατίθενται στην ιστοσελίδα https://www.more.com/theater/fthinoporini-istoria-tou-aleksei-armpouzof/. Οι τιμές εισιτηρίων κυμαίνονται από 12 ευρώ για Early Birds έως 18 ευρώ για κανονικά, με ειδικές τιμές για φοιτητές και άτομα με αναπηρία ή ανέργους.

Πηγή: newsbomb.gr