Μαγικές Συναντήσεις Μουσικής Δύσης και Ανατολής στην Παράσταση του Ηλία Καρελλά
Με ποιους τρόπους μπορεί μια ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων να ερμηνεύσει έργα του Μπετόβεν; Πώς συνυπάρχουν στη σκηνή μουσικά είδη όπως το μπαρόκ και το ρεμπέτικο; Η πρωτότυπη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ηλία Καρελλά διερευνά αυτές τις ερωτήσεις, συνδυάζοντας την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, καθώς και τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών.

Η παράσταση αναδύει έναν μαγικό και φιλόξενο δισδιάστατο κόσμο, όπου οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο και η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και ταξίμια. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, η Αρετή Κετιμέ με την εξαιρετική φωνή και το σαντούρι της συμπράττει με τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, δημιουργώντας μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική στιγμή. Παρέα τους βρίσκονται οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή), καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

Αναδεικνύοντας τη συνύπαρξη άγνωστων δημιουργών που διαχέονται από στόμα σε στόμα και γνωστών κλασικών συνθετών, η παράσταση προσφέρει μοναδικά μουσικά στιγμιότυπα. Οι παραστάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό και η τιμή εισιτηρίων ανέρχεται στα 10 ευρώ. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι οι εξής:

– Σάββατο 12, 19, 26.10 | 18:00
– Σάββατο 2, 9, 16, 23, 30.11 | 18:00
– Σάββατο 07, 14.12 | 18:00

Πηγή: newsbomb.gr