Η Επιστροφή του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου με το Έργο Outro στη Σκηνή της Αθήνας
Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα με την ολοκληρωμένη του δουλειά, το «OUTRO». Το έργο αυτό εξερευνά τις οικογενειακές σχέσεις και τις σκληρές αλήθειες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι υπό την πίεση της κοινωνικής αποδοχής και ομοιογένειας. Είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο του Jean-Luc Lagarce, «Juste la fin du Monde», το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Xavier Dolan και έλαβε πληθώρα βραβείων.

Η ιστορία ακολουθεί τον Λουκά, έναν συγγραφέα που επιστρέφει στο πατρικό του, σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, με την επιθυμία να ανακτήσει χαμένο χρόνο και να αντιμετωπίσει τις προσωπικές του προκλήσεις. Δίπλα του, η Γιώτα Φέστα υποδύεται τη μητέρα του, ενώ ο Γιώργος Καραμίχος συμμετέχει στην παράσταση.

Με την πρεμιέρα προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου, το «OUTRO» υπογραμμίζει τις προτεραιότητες και τις θυσίες που απαιτούνται στη ζωή και θέτει ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα και τη διαφορετικότητα. Πόσο σκληροί γινόμαστε με τους άλλους αν δεν έχουμε ασχοληθεί με τον εαυτό μας; Το έργο δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου το κοινό καλείται να σκεφτεί την κοινωνική πραγματικότητα και τις αξίες που την διέπουν.

Αυτή η γενναία βουτιά στο δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον αποδομεί τις παραδοσιακές συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι και αποκαλύπτει τις αλήθειες με τις οποίες παλεύουν τα μέλη μιας οικογένειας. Με διάρκεια 120 λεπτών, οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο ΠΛΥΦΑ από 5 Οκτωβρίου έως 30 Οκτωβρίου, από Τετάρτη έως Κυριακή, με εισιτήριο να κοστίζει 19 €.

Πηγή: newsbomb.gr