Η Επανεμφάνιση της Γλυκόπικρης Κωμωδίας του Τομ Στόπαρντ στο Θέατρο Κυκλάδων
Η κωμωδία του Τομ Στόπαρντ «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας της την περσινή σεζόν. Η παράσταση, που έχει σκηνοθετηθεί από τον Στάθη Λιβαθινό και μεταφραστεί από τον Μίνω Βολανάκη, έχει κερδίσει την αποδοχή τόσο του κοινού όσο και των κριτικών.

Η ιστορία αφορά τους Ρόζενκραντζ και Γκίλντενστερν, δύο παλιούς συμφοιτητές του Άμλετ, οι οποίοι καλούνται από τον Βασιλιά Κλαύδιο να παρασύρουν τον πρίγκιπα σε διασκεδάσεις και να ανακαλύψουν το μυστικό που τον βασανίζει. Καθώς συνοδεύουν τον Άμλετ στην Αγγλία, μεταφέρουν έναν κλειστό φάκελο με μια διαταγή για την εκτέλεσή του. Ο Άμλετ όμως, αντλεί τη δύναμή του και αντικαθιστά το γράμμα, διατάζοντας τη δική τους εκτέλεση. Το έργο κορυφώνεται με την αναγγελία του Αγγλικού πρέσβη ότι «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί».

Το έργο του Στόπαρντ είναι μια γλυκόπικρη τραγική φάρσα που εξερευνά την ανθρώπινη ύπαρξη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο «μικρός» άνθρωπος εν μέσω μεγάλων ιστορικών γεγονότων. Οι δύο κεντρικοί ήρωες γίνονται το πηλίκο ενός πολιτικού παιχνιδιού, δραματοποιώντας την αίσθηση του περιθωρίου που τους περιβάλει. Με εξαιρετικούς διαλόγους και σαρκαστικό χιούμορ, η παράσταση θίγει σημαντικά θέματα της ύπαρξης και της εξουσίας.

Ο θίασος περιλαμβάνει σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς, με ονομασίες όπως οι Βασίλης Ανδρέου και Νίκος Καρδώνης, οι οποίοι συμπρωταγωνιστούν με άλλους ταλαντούχους καλλιτέχνες. Οι σκηνοθετικές και δραματουργικές επιλογές του Στάθη Λιβαθινού προσφέρουν μια νέα οπτική στο κλασικό έργο, που παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

Οι συντελεστές της παράστασης περιλαμβάνουν μουσικούς όπως ο Θοδωρής Κοτεπάνος, ο Φίλανδρος Μάριος Καρράς και ο Δημήτρης Κοτταρίδης, που προσθέτουν μαγευτικές νότες στην ατμόσφαιρα του θεάτρου. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αυτή την καινοτόμο και ανατρεπτική παράσταση, προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας.

Πηγή: newsbomb.gr