Η Δανάη Σπηλιώτη σκηνοθετεί το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ στο θέατρο του παραλόγου
Η Δανάη Σπηλιώτη, μετά από την επιτυχία των παραστάσεων “Τάο” (2023) και “Πλατόνοφ” (2023), αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του “The Dumb Waiter” του Χάρολντ Πίντερ, ένα έργο που θεωρείται χαρακτηριστικό του Θεάτρου του Παραλόγου. Οι ηθοποιοί που θα συμμετάσχουν είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Μιχάλης Τιτόπουλος.

Το “The Dumb Waiter”, που γράφτηκε το 1957, είναι ένα κωμικό και ταυτόχρονα σκοτεινό αριστούργημα που ασχολείται με την αβεβαιότητα, την εξουσία και την αποξένωση. Ο Μπεν και ο Γκας, οι ήρωες της παράστασης, περιμένουν σε ένα υπόγειο δωμάτιο τις οδηγίες που τους αφορούν. Καθώς ο χρόνος περνά, οι συζητήσεις τους επικεντρώνονται σε καθημερινά θέματα, όπως το ποδόσφαιρο και τα σακουλάκια του τσαγιού, όμως οι παράλογες παραγγελίες που δέχονται από ψηλά, δημιουργούν μια αίσθηση επικείμενης απειλής και έντασης.

Η γραφή του Πίντερ είναι γεμάτη συμβολισμό και υπαινικτική γλώσσα, προωθώντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζουν τα έργα του. Μέσα από το “The Dumb Waiter”, αναδεικνύει την ιεραρχική δομή της κοινωνίας μας και την ατομική ευθύνη. Επίσης, η σύγχρονη ταινία «Αποστολή στη Μπρυζ» του ΜακΝτόννα σχετίζεται άμεσα με το έργο αυτό.

Είναι ενδιαφέρον ότι η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2024, στο Θέατρο Σημείο στην Καλλιθέα. Η διάρκεια της παράστασης θα είναι 70 λεπτά και οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 16€ έως 18€. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Πηγή: newsbomb.gr