Επιτυχία και Ανταπόκριση για το Καπλάνι της Βιτρίνας στην Κεντρική Σκηνή
Με εξαιρετική ανταπόκριση άνοιξε η παράσταση του εμβληματικού έργου “Καπλάνι της Βιτρίνας” της Άλκης Ζέη στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Οι προγραμματισμένες παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. για το κοινό και καθημερινά για τα σχολεία γεμίζουν γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, από τις 20 Οκτωβρίου προστίθεται και μια δεύτερη παράσταση κάθε Κυριακή στις 3 μ.μ.

Το “Καπλάνι της Βιτρίνας” θεωρείται έργο-σταθμός στη λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους, και έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Διατίθεται σε 39 ξένες εκδόσεις και έχει μεταφραστεί σε 22 διαφορετικές γλώσσες. Πρόσφατα γιορτάστηκε η 60χρονη πορεία του από την αρχική του κυκλοφορία, αποδεικνύοντας την αντοχή και τη σημασία του στον χρόνο.

Η παράσταση ακολουθεί τη συναρπαστική ιστορία μιας παρέας παιδιών στο Λαμαγάρι της Σάμου, που υπό το βάρος της δικτατορίας του Μεταξά εμπλέκονται σε μυστικές αποστολές. Η ωφελούμενη της ιστορίας είναι η ελευθερία τους, προϊόν της πάλης για τη δημοκρατία, και των σχέσεων που διαμορφώνονται στον δρόμο τους.

Κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία είναι το Καπλάνι, ο τίγρης που κρύβεται στη βιτρίνα της Μέλιας και της Μυρτώς, γνωστός για τις μαγικές του ικανότητες. Αυτό το φανταστικό πλάσμα παίζει καθοριστικό ρόλο στις περιπέτειες των παιδιών, μέσα από τις διηγήσεις του Νίκου, του ξαδέρφου τους, που προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη.

Η εκδοχή της Δήμητρας Λαρεντζάκη ως σκηνοθέτη αξίζει ιδιαίτερη μνεία, καθώς η προσέγγισή της αναδεικνύει τη μαγική οπτική των παιδιών. Η Άλκη Ζέη, πρόσφατα θυμήθηκε τις ρίζες της και το πώς οι εμπειρίες της από τη Σάμο υπηρέτησαν ως έμπνευση για τη συγγραφή. Στα έργα της, η παιδική ηλικία και οι αγώνες για ελευθερία ζουν και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για ανθρωπισμό και κατανόηση.

Η παράσταση απευθύνεται σε θεατές από 5 ετών και πάνω, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Για την προμήθεια εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.ticketservices.gr/event/mcf-to-kaplani-tis-vitrinas/?lang=el.

Πηγή: newsbomb.gr